Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus, sitä pienempi ympäristövaikutus.

Lähes puolet viinin hiilijalanjäljestä koostuu pakkauksesta.

Ei ole yhdentekevää nauttiiko viininsä pullosta, hanapakkauksesta vai kartonkitölkistä, sillä 46 prosenttia viinin ilmastokuormasta syntyy pakkauksesta. Tutkimukset osoittavat viinipakkausten hiilijalanjäljen vaihtelevan suuresti riippuen valitusta pakkausmateriaalista. Perinteinen lasipullo on suurin ympäristönkuormittaja (674g CO2/l), kun taas valitsemalla modernin kartonkitölkin jossa on käytetty esimerkiksi biomuovia ja uutta kartonkia, hiilijalanjälki on noin kymmenen kertaa pienempi. Pakkauksen aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin sisältyy niin materaalin alkuperä kuin valmiin pakkauksen paino, valmistus, kuljetus ja kierrätettävyys.

Tarkistamalla pakkauksesta löytyvät ympäristösertifikaatit, voit varmistua valintasi tukevan ympäristön hyvinvointia.

Tilaa uutiskirje!

Ympäristötietoinen viininystävä huomioi pakkauksen hiilijalanjäljen.

Kartonkitölkit

Hanapakkaukset

Pullot

Viineissämme käytetyt sertifikaatit:

Tämä tuote on hiilineutraali – sen hiilijalanjälki on nolla. Hiilineutraalit tuotteet sitovat yhtä paljon päästöjä kuin tuottavat. Niiden tuotannossa suositaan mahdollisimman vähäpäästöisiä vaihtoehtoja, kuten vihreää sähköä, ympäristöystävällisiä materiaaleja ja optimoituja kuljetuksia.

Lue lisää

84% pakkauksen valmistusmateriaalista on biopohjaista. Tällä sertifikaatilla varustettujen tuotteiden pakkausten pääraaka-aineista valtaosa on luonnonmukaisia ja uusiutuvia, esimerkiksi biomuovia ja puuta.

Tämä sertifikaatti myönnetään tuotteille, joilla on selvästi pienempi CO2-kuormitus verrattuna Alkon muihin tetrapakattuihin tuotteisiin. Tällä sertifikaatilla varustettujen tuotteiden hiilijalanjälki on 18 % pienempi kuin muissa pakkauksissa.

Lue lisää

FCS:n sertifikaatti on tae siitä, että käsissäsi olevan tuotteen valmistusprosessi tukee vastuullista metsien hoitoa. Valmistetun kartongin puuraaka-aine on vastuullisesti hankittua.

Lue lisää

Bonsucron sertifikaatti on merkki siitä, että biomuovin raaka-aineena käytetty sokeriruoko on vastuullista. Pakkauksen korkissa ja kartongissa hyödynnetty sokeriruoko tukee vastuullista viljelyä, työntekoa ja kaupankäyntiä.

Lue lisää

ClimateLite-sertifikaatilla varustetut tuotteemme ovat päästökompensoituja. Sertifikaatissa oleva QR-koodi ohjaa sinut verkkosivulle, josta voit halutessasi lukea tuotteen sertifiointivaatimuksista tarkemmin.

Lue lisää

Biomuovi pakkausmateriaalina

Perinteisesti muovi tuotetaan fossiilisista raaka-aineista kuten öljystä. Biomuovi on ympäristönystävän valinta, sillä sen valmistuksessa hyödynnetään osin tai kokonaan uusiutuvia luonnonvaroja. Tyypillisesti biomuovi valmistetaan viljasta, sokerista, tärkkelyksestä, selluloosasta tai erilaisista rasvoista tai öljyistä. Useimmissa käyttökohteissa, esimerkiksi viinitölkkien pinnassa ja korkeissa, biomuovi on yhtä kestävää kuin perinteinen muovi.

Valitettavasti biomuovi kattaa vasta alle prosentin viinialan käyttämästä raaka-aineesta. Tukemalla vastuullisesti tuotettuja viinivaihtoehtoja, tuet samalla työtä kestävän alan eteen ja ennen kaikkea ympäristön hyväksi.